VASTUULLISUUS

Sitoutumisemme naisten hyvinvointiin:

Uskomme, että naisen hyvinvointi heijastuu hänen ympäristöönsä. Hyvinvoiva nainen panostaa omaan hyvään oloonsa, mutta myös läheisiinsä ja yhteisöönsä. Tuotteidemme, palveluidemme ja osaamisemme kautta olemme sitoutuneet auttamaan jokaista naista elämään terveellisesti kaikissa elämänvaiheissa.

Mutta emme halua sen tapahtuvan planeettamme suojelun kustannuksella. Tahdomme kertoa sinulle enemmän kaikesta siitä, mitä jo nyt teemme, sekä tulevaisuuden tavoitteistamme.

Tamponimme

Tiesitkö, että olemme olleet näyttämässä tietä tamponi-innovaatioiden saralla yli 70 vuoden ajan, varmistaen että tuotteemme eivät pelkästään tarjoa luotettavaa suojaa, mutta ovat myös turvallisia kehollesi ja ympäristöllemme!

Kehon hyvinvointi on meille tärkeää, minkä vuoksi o.b.®-tamponit eivät sisällä hajusteita, haitallisia kemikaaleja tai kloorivalkaisua. Itse asiassa kaikissa tamponeissamme on 100 % kasvipohjainen, imukykyinen ydin, joka on peräisin vastuullisista lähteistä. Terveytesi ja turvallisuutesi vuoksi tamponit ovat gynekologien kliinisesti testaamia

Kaikki tamponeissamme käytetyt materiaalit on sertifioitu riippumattoman OEKO-TEX® STANDARD 100 -kriteerien mukaisesti, täyttäen korkeimmat mahdolliset turvallisuusvaatimukset ihokosketuksessa oleville tekstiilituotteille.

Olemme sitoutuneet vastuullisuuteen ja läpinäkyvyyteen. Sen vuoksi päätehtaamme Euroopassa käyttää 100% uusiutuvaa energiaa ja tarjoamme täyden näkyvyyden kaikkiin o.b.®-tuotteiden materiaaleihin. Näin jatkamme ympäristönsuojelua ja annamme kuluttajille mahdollisuuden tehdä valistuneita päätöksiä terveellisen elämän puolesta

Tavoitteemme vuoteen 2025 mennessä on käyttää enemmän ekologisia ja kestäviä raaka-aineita, tarjoten samalla luotettavaa suojaa ja mukavuutta, joista o.b.® on tunnettu jo vuosien ajan. 

Vastuulliset pakkaukset

Tiesitkö, että olemme jo tehneet pakkauksiimme merkittäviä parannuksia, jotka auttavat taistelussa pakkausjätteen vähentämiseksi?

Kaikki o.b.®-kartonkipakkaukset ja kääreet ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä. Lisäksi käytämme kartongeissa kasvipohjaista painomustetta, joka helpottaa niiden kierrätystä.

Kaikki kartonkipakkauksemme valmistetaan Forest Stewardship Council FSC®-sertifioiduista  kuiduista, jotka saadaan vastuullisesti hoidetuista metsistä Euroopassa. Isot pakkauksemme on valmistettu vähintään 90-prosenttisesti kierrätetyistä kuiduista.  

Vuonna 2020 poistimme asetintamponit valikoimasta vähentääksemme muovijätettä.

Tamponit kuuluu heittää roska-astiaan. Tämä on tärkeää viemärien tukkeutumisen estämiseksi ja vähentääksemme jätettä järvissä, vesistöissä ja merissä. Käytetyt hygieniatuotteet (myös biohajoavat) tulee aina hävittää sekajätteen mukana, sillä ne sisältävät kuukautis-/saniteettijätettä. 

Pakkauksissamme on symbolit, jotka viestivät ”Älä huuhtele vessanpöntöstä.” Käyttöohjeessa on lisäksi muistutus ”Heitä tamponi roskiin.” Myös kotisivuiltamme löytyy tietoa käytettyjen tuotteiden oikeasta hävityksestä.

Tavoitteenamme vuoteen 2025 mennessä on pienentää globaalia jalanjälkeämme tehostamalla jatkuvasti pakkausmateriaalin käyttöä, mikä sisältää pakkausmateriaalin määrän vähentämisen sekä lavojen täyttöasteen parantamisen, ja vähentämällä logistiikkaketjumme rekkojen määrää ympäristöä suojellaksemme.