Juuri ennen kuukautisia

Kuva nuoresta naisesta puristamassa vesipulloa, josta suihkuaa vettä.Tunnetko olosi yhtäkkiä pahantuuliseksi tai ärtyneeksi? Vaivaako päänsärky tai rintojen arkuus sinua? Etkö yhtäkkiä mahdu lempimekkoosi? Ei syytä huoleen. Miljoonat naiset kärsivät kuukautisia edeltävään PMS-oireyhtymään liittyvistä vaivoista. Tässä on muutamia vinkkejä, joista voit saada apua oireisiin. Näin sinun ei tarvitse luopua mielipuuhistasi edes kuukautisia edeltävinä päivinä!

Kuva naisesta syömässä vesimelonia. Kuva kuvastaa vinkkejä kuukautiskipujen hoitoon - Syö hedelmiä ja kasviksia, jotka sisältävät paljon vettä.
Saatat huomata, että olosi on hankala ja mielialasi heilahtelee jo kierron jälkimmäisen puoliskon aikana. Oireet voivat olla erityisen voimakkaita juuri ennen kuukautisia, ja ne laantuvat kuukautisten alettua. Osa oireista johtuu nesteen kerääntymisestä elimistöön. Oireet saattavat lievittyä ja jopa lakata kokonaan, jos toimit seuraavien ohjeiden mukaan.

Tässä ovat viisi parasta ravitsemukseen liittyvää vinkkiä, joiden avulla vähennät turvotusta ja helpotat PMS-vaivoja:
  1. Juo paljon vettä. Toisin kuin monet saattavat ajatella, veden juonti vähentää nesteen kerääntymistä elimistöön ja lievittää turvotusta. Lisäksi vesi auttaa puhdistamaan kehoa. Keino on ihmeen tehokas ja helppo toteuttaa: vaikka olet liikkeellä, voit kantaa mukanasi pientä vesipulloa.
  2. Löydä nestepitoisten hedelmien ja vihannesten auttava voima. Esimerkiksi vesimeloni ja kurkku pitävät huolta nesteytyksestä, ja niillä on positiivinen vaikutus kehoon.
  3. Piristä mielialaasi lämpimällä yrttiteellä ja syö niitä lempiruokiasi, joilla on nestettä poistava vaikutus. Nokkos-, koivunlehti- tai vihreä tee, kokojyväriisi, omenat tai karpalot saattavat auttaa.
  4. Hemmottele itseäsi ruoilla, jotka sisältävät paljon magnesiumia ja E-vitamiinia. Esimerkiksi banaanit sisältävät paljon magnesiumia, ja kuivatut aprikoosit ovat erinomainen E-vitamiinin lähde. Avokadot sisältävät paljon kumpaakin!
  5. Rajoita suolan, sokerin, kahvin ja mustan teen nauttimista. Tasapainoinen ruokavalio (jossa ei ole liikaa sokeria eikä suolaa) antaa sinulle tarvitsemasi energian ja vähentää samalla nesteen kerääntymistä elimistöön. Yritä välttää myös kahvia ja mustaa teetä. Vaikka juominen on tärkeää nesteytyksen kannalta, nämä tuotteet edistävät nesteen kertymistä kehoon.
Voisit kokeilla pitää päiväkirjaa siitä, miten eri ruoat vaikuttavat oloosi kuukautisten aikana. Jos sinulla on niin pahoja kuukautiskipuja, etteivät tavalliset kotikonstit auta, pyydä apua lääkäriltä.

Olemme säästäneet parhaat uutiset viimeiseksi: kuukautisiin liittyvä turvotus häviää yleensä itsestään, kun kuukautiset loppuvat!