Elämän eri vaiheissa

Kuva kolmesta naisesta rivissä, nuori nainen vasemmassa reunassa, kaksi vanhempaa oikealla.
On luonnollista, että kuukautiset vaihtelevat kehon hormonitasojen muutosten mukaan. Monet eri tekijät voivat vaikuttaa siihen, miten vähäistä tai runsasta vuoto on. Tutustu seuraavassa esitettyihin muutoksia aiheuttaviin tekijöihin ja siihen, mikä o.b.®-tuote sopii parhaiten vaihtuviin tarpeisiisi.

Kuukautisten aikana

On aivan normaalia, että kuukautisvuodon runsaus vaihtelee kuukautisten aikana. Yleensä vuoto on runsaampaa ensimmäisinä päivinä ja muuttuu niukemmaksi kuukautisten loppua kohti. Siksi saatavilla on imukyvyltään erilaisia o.b.®-tamponeja: erityyppiset tuotteet vastaavat vaihteleviin tarpeisiin kuukautisten alusta loppuun asti.

OVULAATION AIKANA

Ovulaation aikana ja kuukautisten välissä ilmenevä valkovuoto on normaalia. Vuodon määrä voi vaihdella kuukaudesta toiseen - jonain kuukausina vuotoa voi olla runsaasti, kun taas toisina sitä voi olla niukasti.

Ehkäisypillerien käyttö

Joskus saatat huomata, että kuukautisvuotoon vaikuttavat myös ulkoiset tekijät, kuten stressi, voimakas laihdutus ja tietyt ehkäisymenetelmät. Esimerkiksi ehkäisypillerin käyttö tekee vuodosta vähäisempää. Ehkäisypilleri vaikuttaa munasolujen normaaliin kehitykseen ja kypsymiseen sekä estää ovulaation. Tämä tarkoittaa, että kohdun limakalvo pysyy tavallista ohuempana ja kuukautiset ovat yleensä huomattavasti niukemmat. Vähäistä vuotoa varten tarvitaan tamponi, joka on helppo asettaa ja poistaa, koska vuoto ei välttämättä täytä tamponia sen imukyvyn äärirajoille. Vähäiseen vuotoon käytettävän tamponin on oltava helppo asettaa paikoilleen ja poistaa, sillä vähäinen vuoto voi jättää tamponin osittain kuivaksi. Valitse vuotoosi sopiva pienin tamponikoko. ProComfort™: ja sen mullistava DynamicFit™-teknologia sekä ainutlaatuinen SilkTouch™-pinta tekevät tamponin käytöstä helppoa ja mukavaa.

Synnytyksen jälkeen ja vaihdevuosien aikana

Kuukautisvuodon runsaus muuttuu uusien elämänvaiheiden myötä. Kun kuukautiset alkavat uudelleen synnytyksen jälkeen, monet naiset huomaavat vuodon lisääntyneen tai jatkuvan pidempään. Lisäksi voi käydä niin, ettei tavallinen tamponi ole enää sopiva. Kuukautisvuoto saattaa muuttua runsaammaksi myös vaihdevuosien aikana. Näissä tilanteissa o.b.® ProComfort™ Super ja -Super Plus takaavat parhaan suojan. Lue lisää tuotteesta täältä.


Riippumatta siitä, missä vaiheessa kuukautiskiertoasi olet tai missä elämänvaiheessa olet, o.b.® pitää sinusta huolta.