Naisten tarpeiden huomioimista jo yli 65 vuoden ajan

Kuva kahdesta naisesta, nuoresta ja vanhemmasta. Kuva kuvastaa o.b. Tamponeiden historiaa ja kuinka o.b. on vaikuttanut kaikenikäisten naisten arkipäivään yli 60-vuoden ajan.

o.b.® on parantanut naisten elämänlaatua yli puolen vuosisadan ajan. Tänä aikana naisten elämässä on tapahtunut ennenkuulumattomia muutoksia. Lue täältä, miten o.b.® on muuttanut käsitystä naisten intiimihygieniasta ja onnistunut tuomaan markkinoille entistäkin parempia tuotteita vuosien kuluessa.

Monet asiat ovat muuttuneet niistä ajoista, kun o.b.®-tamponit tulivat markkinoille ensi kertaa. Ajanjaksoon mahtuvat sekä naisten vapautuminen että seksuaalinen vallankumous: nyt elämä on aivan erilaista kuin 65 vuotta sitten. Myös naisten hygieniatarvikkeet ovat muuttuneet alkuajoista, ja o.b.® on omalta osaltaan edistänyt naisten liikkumavapauden ja itseluottamuksen kasvua.

Valitse aikajanalta vuosi ja matkusta ajassa taaksepäin o.b.® :n kanssa!

 • Vallankumous alkaa (1947) - o.b.® tamponit

  Vallankumous alkaa (1947)

  Vuonna 1947 saksalainen insinööri Carl Hahn näkee tamponimainoksen amerikkalaisessa aikakauslehdessä. Saksassa ei ole olemassa mitään vastaavaa tuotetta. Tämä voisi mullistaa naisten intiimihygienian!

  Yhteistyössä lakimies Heinz Mittagin kanssa o.b.®-tamponin kehitystyön pioneeri on gynekologi ja kilpauimari Judith Esser, joka on vastuussa tuotteen lääketieteellisestä tutkimus- ja kehitystyöstä.

   

 • Ensimmäiset askeleet kohti menestystä (1950) - o.b.® tamponit

  Ensimmäiset askeleet kohti menestystä (1950)

  Menestyksekäs mallikappale on nyt valmis: tarvitaan kone massatuotannon aloittamista varten. Ei mene kauan, ennen kuin valmistajat keksivät menetelmän, jolla puuvillasuikaleita voidaan leikata ja kietoa yhteen ja tamponiin voidaan istuttaa nauha.

  Seuraavaksi suoritetaan kliiniset tutkimukset, joilla osoitetaan, että tamponit ovat lääketieteellisestä näkökulmasta turvallisia ja hygieenisiä. Maaliskuussa Wuppertalissa apteekkareille esitellään uusi keksintö. Vain neljä päivää myöhemmin ensimmäiset tamponit ovat myynnissä!

  Niitä kutsutaan nimellä o.b.®: alkukirjaimet tulevat saksankielisistä sanoista ”ohne Binde” eli 'ilman sidettä'.

  o.b.®-tamponit jakavat mielipiteet voimakkaasti, mutta joidenkin epäilijöiden ennakkoluuloista huolimatta o.b.®-tamponeista tulee nopeasti myyntimenestys.

  Kyseessä on pienimuotoinen vallankumous: ensimmäisenä vuonna myydään yli kymmenen miljoonaa tamponia!

 • o.b.®-pioneerivuodet (1952) - o.b.® tamponit

  o.b.®-pioneerivuodet (1952)

  Yhä useammat naiset käyttävät o.b.®-tamponeja! He oppivat lisää kehostaan o.b.®:n jakamien esitteiden, mainosten ja pakkausselosteiden ansiosta, joiden sisältämä informaatio häivyttää naisia mahdollisesti vaivaavat huolet.

  Tieto virtaa kumpaankin suuntaan: asiakaspalaute ja laboratoriotutkimukset johtavat uusiin keksintöihin, kuten o.b.®-tuotevalikoimaan lisättävään ”Super”-imukykyiseen tamponiin.

 • Harhaluulojen oikaisu (1972) - o.b.® tamponit

  Harhaluulojen oikaisu (1972)

  Uudet tutkimukset kumoavat väitteen, jonka mukaan tamponeja ei voida käyttää ensimmäisistä kuukautisista lähtien. Gynekologiset tutkimukset osoittavat, että ensimmäisten kuukautisten aikana hormonit muuttavat immenkalvokudoksen pehmeäksi ja joustavaksi. Tämä tarkoittaa, että pienempiä tamponeja voidaan yleensä käyttää ongelmitta.

  o.b.® kehittää ”Mini”-tamponin, joka on tarkoitettu erityisesti nuorille tytöille. Tutkimukset ja yksityiskohtaista tietoa sisältävät tietopaketit esittelevät tuotteen käyttäjille ja auttavat lisäämään tietämystä aiheesta.

 • o.b.® kansainvälistyy (1986) - o.b.® tamponit

  o.b.® kansainvälistyy (1986)

  o.b.®:n menestys leviää Saksan rajojen ulkopuolelle: vuoden aikana yhteensä 3,5 miljardia o.b.®-tamponia myydään 122 maassa.
 • o.b.® juhlii (1990) - o.b.® tamponit

  o.b.® juhlii (1990)

  o.b.® täyttää 40 vuotta ja juhlii yli 50 miljardin tamponin myyntiä ympäri maailmaa.

  1990-lukua leimaa vahvistunut pyrkimys yksilöllisyyden ja riippumattomuuden korostamiseen sekä ennenkuulumattoman avoin suhtautuminen erilaisiin elämäntyyleihin. o.b.® lisää tuoteperheeseensä Comfort-valikoiman: nyt kaikki naiset voivat löytää täydellisen tamponin kuukautisten jokaista päivää varten.

 • Jatkuvaa innovaatiota (2002) - o.b.® tamponit

  Jatkuvaa innovaatiota (2002)

  o.b.® esittelee ensimmäisen tamponin, jossa on pitkät kaartuvat urat. Ne imevät nesteen tamponin ytimeen, mikä tarjoaa käyttäjälle entistäkin varmemman suojan.
 • o.b.® ProComfort™ -tamponit yhdistävät o.b.®-tamponien parhaat puolet yhteen tuotteeseen: kaartuvat urat takaavat varman suojan, ja ainutlaatuisen pehmeän SilkTouch™-pinnan ansiosta tamponi on helppo asettaa ja poistaa. - o.b.® tamponit

  Täydellinen yhdistelmä (2005)

  o.b.® ProComfort™ -tamponit yhdistävät o.b.®-tamponien parhaat puolet yhteen tuotteeseen: kaartuvat urat takaavat varman suojan, ja ainutlaatuisen pehmeän SilkTouch™-pinnan ansiosta tamponi on helppo asettaa ja poistaa.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8